Dilluns a dijous: 8:30-13:30/15:30:19:30h | Divendres tarda tancat


  Contacte : +34 93 790 22 14 | +34 93 790 13 32

LA IMPORTÀNCIA D’ACCEPTAR-NOS INCONDICIONALMENT

LA IMPORTÀNCIA D’ACCEPTAR-NOS INCONDICIONALMENT

 

Albert Ellis, pare de la Teràpia Cognitiva i creador de la Teràpia Racional Emotiva Conductual (TREC), afirmava que era summament important que tota persona tingués una acceptació incondicional de si mateixa, amb els seus defectes i les seves virtuts: “cada un de nosaltres hem de considerar-nos vàlids pel fet d’estar vius, ser persones i estar aquí, independentment que desenvolupem o no les nostres capacitats o estiguem limitats en moltes d’elles per raons diverses (físiques o patològiques).

L’acceptació incondicional és molt més sana i positiva que l’autoestima condicional, en la qual un s’accepta a si mateix a condició que faci les coses bé i que rebi l’acceptació d’aquelles persones significatives per a ell/a; o el que és el mateix, l’acceptació de nosaltres mateixos la posem en mans dels altres, ja que depèn de la valoració que els altres facin de nosaltres.

Entendre el concepte de la vàlua humana com a única i inavaluable és important per començar a acceptar-nos incondicionalment, per dues raons principalment:

  • El nostre ser és inavaluable i és il·lògic qualificar-nos d’una manera global en funció d’una conducta, una emoció, un pensament i/o un esdeveniment.
  • Ets valuós simplement perquè ets un ésser humà i estàs viu, no perfecte, únic i en constant canvi.

És més adequat valorar-nos i jutjar-nos en funció de les nostres conductes, les nostres emocions, els nostres pensaments i els esdeveniments que ens passen, que jutjar a tot el nostre ésser. Som éssers humans i per tant, la nostra essència és equivocar-nos i ser únics, no hi ha l’ésser humà perfecte!

 

Anna Masachs Milà

Psicòloga